Onze doelstelling

Sport Dobermann Nederland is ontstaan uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die hun sporen in de hondensport hebben verdiend. SDN is al jarenlang formeel erkend als rasvereniging van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied (in het buitenland ook wel bekend als Kennelclub).

Mensen met andere hondenrassen zijn welkom bij SDN. Zij kunnen met hun hond via de aangesloten werkgroepen worden begeleid bij hun opleiding. Voor de aangesloten werkgroepen zullen, indien nodig, belangen worden behartigd door SDN.

Hoe willen we dit bereiken:
Door middel van diverse trainingsdag(del)en, op een centraal terrein in Nederland, te weten op de trainingslocatie van DWG Palmerswaard (de voetbalvereniging de ” Merino’s”) te Veenendaal of op de locaties van de aangesloten werkgroepen. Op deze locaties is voldoende ruimte om ieder onderdeel van de sport ruimschoots te kunnen beoefenen. Dit alles onder begeleiding van deskundige trainers die hun sporen in de hondensport ruimschoots verdiend hebben en hun kennis kunnen overdragen op de jongeren die graag willen leren.

Hoe gaat het in de praktijk:
Er worden diverse trainingsdagen georganiseerd, waarbij ook aan de pakwerkers zal worden gedacht, jonge pakwerkers die onder deskundige leiding het een en ander kunnen leren.

Regelmatig worden er examens en wedstrijden georganiseerd en vele andere activiteiten.

Nieuwsgierig? Neem contact op via het contactformulier <klik hier> of via sportdobermannnederland@gmail.com

Het SDN team